HTML

Dr. Csernus Imre előadásai

Dr. Csernus Imre pszichiáter előadásairól tájékoztat e blog. Hol, mikor, milyen témában. Fotókkal, videókkal illusztráva. Részletek az előadásokból.

Friss topikok

Archívum

2013.11.08. 13:00 szabodenesnk

Érzelmi kurvák, gyávaság, hazugságok - Dr. Csernus Imre őszinte vallomása

"Mikor vette észre magán, hogy nem férfi?"- szegezte a kérdést egyik beszélgetőpartnerének Dr. Csernus Imre kedd esti előadásán a Hagymaházban. Az úriember önként vállalta, hogy nyílt diskurzus folytat a pszichiáterrel, telt nézőtér előtt. A pszichiáter szerint ugyanis önbizalmat csak azok a helyzetek adhatnak, amelyek ismeretlenek, újak, félünk tőlük, de sikerélményünk lesz a megoldásuk során. Ezt élhette át az eset folyamán az említett úr.

image_3.jpg

Csernus doktor nem először járt Makón, a korábbi években is volt már itt. Egyszer a régi mozi épületében is tartott előadást. Ilyenkor nem csak azokról az élményeiről beszél, amelyeket munkája során élt meg betegeivel, hanem valakit kiválaszt a tömegből és a vele folytatott beszélgetések közben világít rá olyan problémákra, amelyek a legtöbb ember életében előfordulhatnak. A párkapcsolati konfliktusok, a szülői szerepek, a gyávaság, a felnőtté válás témáira. Szabadszájú, hatásos előadást tartott két és fél órában. Sokszor sétált a lépcsőkön és adogatta át lazán a mikrofont valakinek. 

Csernus Imre körül ilyenkor pezseg a levegő. Néha ördögi mosollyal, máskor halk kuncogással, vagy határozott arckifejezéssel nyugtázza a reakciókat. Összegzi, mire gondol, rámutat hogyan használja, fedezi fel azokat a dolgokat a beszélgetések során, amelyek alapján megállapításokat tesz. A doki megosztó karakter: általában valaki vagy szereti vagy utálja. Mindenesetre egy dolgot leszögezett: mindenki maga dönt arról, hogy ha magára ismer valamelyik helyzet kapcsán, és kimond dolgokat, azokon változtat-e vagy sem. "Vagy teszek valamiért, itt és most, vagy nem. Ez a mi felelősségünk, hogy bele merünk-e vágni valamibe, akár annak árán is, hogy tudjuk a kimenetele fájdalmas lehet."

Forrás: http://www.delmagyar.hu/mako_hirek/erzelmi_kurvak_gyavasag_hazugsagok_-_dr_csernus_imre_oszinte_vallomasa/2351945/

Szólj hozzá!

Címkék: Makó Dr. Csernus Imre


A bejegyzés trackback címe:

https://csernusest.blog.hu/api/trackback/id/tr735620691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása